Ощипок Ігор Миколайович
Визначення і загальна характеристика
ОЩИПО́К Ігор Миколайович (24. 01. 1960, м. Миколаїв, нині Стрий. р-ну Львів. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2008), професор (2011). Закін. Львів. лісотех. інститут (1984). Відтоді працював на Перечин. лісокомбінаті (нині Ужгород. р-ну Закарп. обл.); від 1988 — у Львів. філії Івано-Фр. проектно-конструктор. технол. інституту; від 1992 — у Львів. академії вет. медицини: від 2008 — завідувач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; від 2011 — завідувач кафедри харч. технологій Львів. торг.-екон. університету. Наукові дослідження: практ. основи модернізації технол. потоків цехів первин. переробки забій. тварин на основі функціон. робочих модулів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Барна справа: Навч. посіб. Л., 2006 (співавт.); Обґрунтування основних проектних параметрів маніпуляторів для харчових виробництв // Харч. пром-сть. 2007. № 5; Енергозбереження в процесі конвективного сушіння фракцій харчових продуктів у вертикальних прямотокових камерах // Наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2010. Вип. 37 (співавт.); Використання нових харчових добавок з рослинної сировини у харчовій промисловості // Вісн. Львів. комерц. академії. 2015. Вип. 15; Інноваційні ресторанні технології: Підруч. Л., 2019; Автоматизація виробничих процесів: Навч. посіб. Л., 2020 (співавт.).