Розмір шрифту

A

Піддубний Володимир Антонович

ПІД­ДУ́БНИЙ Володимир Антонович (01. 01. 1965, с. Тихий Хутір Жашківського, нині Уманського р-ну Черкаської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2008), професор (2008), член-кореспондент НААНУ (2020). Заслужений діяч науки і техніки України (2010). Державна премія України в галузі науки і техніки (2013). Премія КМ України за роз­робле­н­ня і впровадже­н­ня ін­новаційних технологій (2018). Закінчив Київські технологічний ін­ститут харчової промисловості (1993), ін­ститут післядипломної освіти керівників і спеціалістів агро­промислового комплексу (1997). Працював на під­приємстві «Модуль» (1989—98) та у ТОВ «Електро­прилад ЛТД» (1998—2000); від 2001 — у Національному університеті харчових технологій (усі — Київ): 2008—10 та 2011—14 — головний науковий спів­робітник про­блемної науково-дослідної лабораторії, 2010—11 — проректор з науково-організаційної роботи, за сумісництвом від 2003 — доцент, 2006—16 — професор кафедри технічної механіки і пакувальної техніки; від 2015 — професор кафедри технології і організації ресторан­ного господарства Державного торговельно-економічного університету (Київ). Наукові дослідже­н­ня: інтенсифікація енерго- та масооб­мін­них процесів, роз­робле­н­ня нових технологій та обладна­н­ня для стабілізації якісних показників харчової продукції, міцності технологічних кон­струкцій. Створив нові технології, що ґрунтуються на різких змінах тисків газонасичених систем, виконав напрацюва­н­ня щодо одержа­н­ня нових видів продуктів на основі осмомолекулярної дифузії. Роз­робки П. впроваджені зі значним економічним ефектом у цукровій, бродильній, кондитерській, молочній та ін. галузях харчової промисловості.

Додаткові відомості

Основні праці
Транспортно-технологічні системи пивзаводів. К., 2002; Моделювання процесів пакування: Підруч. В., 2004; Інтенсифікація масообмінних процесів в харчових і мікробіологічних технологіях. К., 2007; Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій. К., 2011; Інтенсифікація тепло-масообмінних процесів в харчових технологіях. К., 2011; Основи технології та ресурсоенергозбереження в харчовій промисловості. К., 2011; Сучасні технології забезпечення якості харчових продуктів у процесі їх тривалого зберігання. Д., 2012; Гідроструминні та гідромеханічні системи керування. К., 2013; Фізико-хімічні властивості пакувальних матеріалів: Навч. посіб. К., 2013; Теплопередача з елементами масообміну (теорія і практика процесу): Підруч. К., 2014; Інноваційні технології харчових виробництв. К., 2017; Обґрунтування нагнітального процесу формувальних машин. Т., 2020; Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів. Т., 2021; Прогресивні методи та засоби переробки рослинної сировини. К., 2022; Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів: Навч. посіб. Умань, 2023 (усі — співавт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2024
Том ЕСУ:
стаття має лише електронну версію
Дата опублікування статті онлайн:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
882978
Вплив статті на популяризацію знань:
загалом:
154
сьогодні:
1
Дані Google (за останні 30 днів):
  • кількість показів у результатах пошуку: 6
  • середня позиція у результатах пошуку: 4
  • переходи на сторінку: 2
  • частка переходів (для позиції 4):
Бібліографічний опис:

Піддубний Володимир Антонович / М. Ф. Кравченко // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2024. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-882978.

Piddubnyi Volodymyr Antonovych / M. F. Kravchenko // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2024. – Available at: https://esu.com.ua/article-882978.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2025
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору