Піддубний Володимир Антонович
Визначення і загальна характеристика
ПІДДУ́БНИЙ Володимир Антонович (01. 01. 1965, с. Тихий Хутір Жашківського, нині Уманського р-ну Черкаської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2008), професор (2008), член-кореспондент НААНУ (2020). Заслужений діяч науки і техніки України (2010). Державна премія України в галузі науки і техніки (2013). Премія КМ України за розроблення і впровадження інноваційних технологій (2018). Закінчив Київські технологічний інститут харчової промисловості (1993), інститут післядипломної освіти керівників і спеціалістів агропромислового комплексу (1997). Працював на підприємстві «Модуль» (1989–98) та у ТОВ «Електроприлад ЛТД» (1998–2000); від 2001 — у Національному університеті харчових технологій (усі — Київ): 2008–10 та 2011–14 — головний науковий співробітник проблемної науково-дослідної лабораторії, 2010–11 — проректор з науково-організаційної роботи, за сумісництвом від 2003 — доцент, 2006–16 — професор кафедри технічної механіки і пакувальної техніки; від 2015 — професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету (Київ). Наукові дослідження: інтенсифікація енерго- та масообмінних процесів, розроблення нових технологій та обладнання для стабілізації якісних показників харчової продукції, міцності технологічних конструкцій. Створив нові технології, що ґрунтуються на різких змінах тисків газонасичених систем, виконав напрацювання щодо одержання нових видів продуктів на основі осмомолекулярної дифузії. Розробки П. впроваджені зі значним економічним ефектом у цукровій, бродильній, кондитерській, молочній та ін. галузях харчової промисловості.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Транспортно-технологічні системи пивзаводів. К., 2002; Моделювання процесів пакування: Підруч. В., 2004; Інтенсифікація масообмінних процесів в харчових і мікробіологічних технологіях. К., 2007; Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій. К., 2011; Інтенсифікація тепло-масообмінних процесів в харчових технологіях. К., 2011; Основи технології та ресурсоенергозбереження в харчовій промисловості. К., 2011; Сучасні технології забезпечення якості харчових продуктів у процесі їх тривалого зберігання. Д., 2012; Гідроструминні та гідромеханічні системи керування. К., 2013; Фізико-хімічні властивості пакувальних матеріалів: Навч. посіб. К., 2013; Теплопередача з елементами масообміну (теорія і практика процесу): Підруч. К., 2014; Інноваційні технології харчових виробництв. К., 2017; Обґрунтування нагнітального процесу формувальних машин. Т., 2020; Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів. Т., 2021; Прогресивні методи та засоби переробки рослинної сировини. К., 2022; Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів: Навч. посіб. Умань, 2023 (усі — співавт.).