Поліщук Галина Євгеніївна
Визначення і загальна характеристика
ПОЛІЩУ́К Галина Євгеніївна (26. 11. 1958, м. Кременець Тернопільської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2014), професор (2015). Закінчила Херсонський педагогічний інститут (1981). Працювала в Українському НДІ м’ясної і молочної промисловості (1981–92); від 1992 — у Національному університеті харчових технологій (обидва — Київ): від 2002 — в. о. завідувача кафедри, 2005–11 та від 2014 — завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів. Наукові дослідження: технологічні процеси виробництва морозива; питання підвищення ефективності перероблення молока та конкурентоспроможності молочної продукції; ресурсо- й енергоощадні технології та підвищення якості харчових продуктів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Технологія незбираномолочних продуктів: Навч. посіб. В., 2005; Технології харчової та кулінарної продукції з використанням білків молока. Х., 2010; Технологія морозива: Навч. посіб. К., 2010; Обладнання для виробництва морозива: Навч. посіб. К., 2014; Наукове і технічне забезпечення виробництва морозива. К., 2019; Порівняльний аналіз структуруючої здатності овочевих пюре у складі сумішей морозива // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. 2021. Т. 27, № 4; Вплив овочевих пюре різних способів оброблення на органолептичні та фізико-хімічні показники морозива молочного // Там само. 2023. Т. 29, № 1 (усі — співавт.).