Перцевой Федір Всеволодович
ПЕРЦЕВО́Й Федір Всеволодович (10. 10. 1950, с. Попівка Красноградського р-ну Харківської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1996), професор (1996). Закінчив Харківський інститут громадського харчування (1975). Працював у Харківському технікумі молочної промисловості (1975–77); Харківському університеті харчування та торгівлі (1977–79, 1983–2012): професор кафедри технології продуктів харчування (1996–2012); Сумському аграрному університеті: завідувач (2012–22), професор (2022–24) кафедри технології харчування. Наукові дослідження: удосконалення технології желейної продукції на основі молока та сиру кисломолочного; перероблення ядра соняшника та горіхової сировини.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Технология желейной продукции перерабатывающей отрасли с модифицирующими добавками. Х., 1996; Производство желейной и взбивной продукции с использованием модификаторов. Дн., 2003; Технологія харчових продуктів на основі драглеутворювачів з якісно зміненими функціональними властивостями. Х., 2015; Технологія желейної продукції з використанням структуроутворювачів різних функціональних властивостей. С.; Х.; К., 2021 (усі — співавт.).