Хомич Галина Панасівна
Визначення і загальна характеристика
ХО́МИЧ Галина Панасівна (27. 07. 1960, с. Купичів Турійського, нині Ковельського р-ну Волинської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2012), професор (2014). Закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості за спеціальністю «технологія консервування» і Одеський громадський інститут патентознавства за спеціальністю «патентознавець» (обидва — 1983). Від 1989 працює у Полтавському університеті економіки і торгівлі: 2003–08 — завідувач кафедри технології та організації харчових виробництв, від 2013 — завідувач кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства. Наукові дослідження: біохімія дикорослої плодово-ягідної сировини, удосконалення сучасних технологій переробки дикорослої сировини та її використання у технології харчових продуктів (соки, напої, соуси, пастильно-мармеладні вироби); застосування ферментів у харчових технологіях.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Фізико-хімічні і біологічні основи консервного виробництва. О., 2006; Теоретичні основи технологій харчових виробництв: Навч. посіб. К., 2006; Використання дикорослої сировини для забезпечення харчових продуктів БАР. П., 2009; Використання вакууму в харчових технологіях при попередній обробці сировини. П., 2009; Фенольні сполуки дикорослих плодів і ягід: склад, властивості, зміни при переробці. П., 2013; Розробка технології фруктових соусів iз використанням бананів та соку чорної смородини // Наук. вісн. Полтав. ун-ту економіки і торгівлі. Сер. Технічні науки. 2017. № 1; Оптимізація технологічних характеристик м’ясних маринованих напівфабрикатів // Вісн. Львів. торг.-екон. ун-ту. Сер. Технічні науки. 2021. Вип. 25 (усі — співавт.).