Розмір шрифту

A

Хомич Галина Панасівна

ХО́МИЧ Галина Панасівна (27. 07. 1960, с. Купичів Турійського, нині Ковельського р-ну Волинської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2012), професор (2014). Закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості за спеціальністю «технологія консервування» і Одеський громадський інститут патентознавства за спеціальністю «патентознавець» (обидва — 1983). Від 1989 працює у Полтавському університеті економіки і торгівлі: 2003–08 — завідувач кафедри технології та організації харчових виробництв, від 2013 — завідувач кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства. Наукові дослідження: біохімія дикорослої плодово-ягідної сировини, удосконалення сучасних технологій переробки дикорослої сировини та її використання у технології харчових продуктів (соки, напої, соуси, пастильно-мармеладні вироби); застосування ферментів у харчових технологіях.

Додаткові відомості

Основні праці
Фізико-хімічні і біологічні основи консервного виробництва. О., 2006; Теоретичні основи технологій харчових виробництв: Навч. посіб. К., 2006; Використання дикорослої сировини для забезпечення харчових продуктів БАР. П., 2009; Використання вакууму в харчових технологіях при попередній обробці сировини. П., 2009; Фенольні сполуки дикорослих плодів і ягід: склад, властивості, зміни при переробці. П., 2013; Розробка технології фруктових соусів iз використанням бананів та соку чорної смородини // Наук. вісн. Полтав. ун-ту економіки і торгівлі. Сер. Технічні науки. 2017. № 1; Оптимізація технологічних характеристик м’ясних маринованих напівфабрикатів // Вісн. Львів. торг.-екон. ун-ту. Сер. Технічні науки. 2021. Вип. 25 (усі — співавт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2024
Том ЕСУ:
стаття має лише електронну версію
Дата опублікування статті онлайн:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
883625
Вплив статті на популяризацію знань:
33
Бібліографічний опис:

Хомич Галина Панасівна / А. С. Ткаченко // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2024. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-883625.

Khomych Halyna Panasivna / A. S. Tkachenko // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2024. – Available at: https://esu.com.ua/article-883625.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2017
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору