Рудавська Ганна Богданівна
РУДА́ВСЬКА Ганна Богданівна (19. 06. 1931, Львів) — фахівець у галузі товарознавства продовольчих товарів. Кандидат технічних (1956), доктор сільськогосподарських (1982) наук, професор (1984). Заслужений діяч науки і техніки України (1999). Закінчила Львівський торговельно-економічний інститут (1952), де й працювала; від 1962 — у Донецькому інституті радянської торгівлі; від 1966 — у Державному торговельно-економічному університеті (Київ): від 1984 — професор кафедри товарознавства та експертизи продовольчих товарів. Основний напрям наукових досліджень — технологія продуктів тваринного походження. Засновниця наукової школи з проблем управління якістю і асортиментом оздоровчих продуктів для масового та лікувально-профілактичного харчування.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Технологія і товарознавство продуктів птахівництва: Підруч. К., 1995 (співавт.); Товарознавство молочних товарів: Навч. посіб. К., 1998; Товарознавство молочних та яєчних товарів: Підруч. К., 2000 (співавт.); Наукові підходи та практичні аспекти оптимізації асортименту продуктів спеціального призначення. К., 2002 (співавт.); Молочні та яєчні товари: Підруч. К., 2004 (співавт.); Продовольчі товари: Навч. посіб. К., 2007 (співавт.); Підвищення якості харчових продуктів із цикорію шляхом раціоналізації процесу переробки // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2017. Вип. 1 (співавт.); Фізіологічна ефективність напоїв антистресової дії із молочно-цикорних концентратів // Товари і ринки. 2019. № 2 (співавт.).