Коваленко Валентина Олексіївна
КОВАЛЕ́НКО Валентина Оклесіївна (17. 08. 1956, м. Миргород Полтав. обл. — 08. 01. 2013, Харків) — фахівець у галузях харчових технологій і гігієни харчування. Доктор технічних наук (2009). Закін. Харків. університет (1978). Працювала у Харків. філії ВНДІ пивобезалкогол. промисловості (1980–90); відтоді — у Харків. університеті харчування і торгівлі: професор кафедри гігієни харчування та мікробіології. Розробляє ресурсо- й енергоощадні технології виробництва м’ясних напівфабрикатів, білк. та дієтич. добавок із застосуванням біотехнол. прийомів оброблення м’ясної сировини.
Пр.: Влияние ферментативной обработки на микроструктуру вторичного коллагенсодержащего мясного сырья и говяжьих фаршей с его использованием // Мясная индустрия. 2008. № 2; Моделювання процесу протеолізу білків ферментними препаратами // Прогресивні техніка та технології харч. вироб-в, ресторан. господарства і торгівлі: Зб. наук. пр. Х., 2008. Вип. 2(8); Технология полуфабриката белкового на основе коллагенсодержащего сырья для мясных рубленых изделий // Вісн. Нац. тех. університету «Харків. політех. інститут». 2008. № 43.
В. М. Михайлов
Основні праці
Влияние ферментативной обработки на микроструктуру вторичного коллагенсодержащего мясного сырья и говяжьих фаршей с его использованием // Мясная индустрия. 2008. № 2; Моделювання процесу протеолізу білків ферментними препаратами // Прогресивні техніка та технології харч. вироб-в, ресторан. господарства і торгівлі: Зб. наук. пр. Х., 2008. Вип. 2(8); Технология полуфабриката белкового на основе коллагенсодержащего сырья для мясных рубленых изделий // Вісн. Нац. тех. університету «Харків. політех. інститут». 2008. № 43.