Магарач. Виноградарство и виноделие — Енциклопедія Сучасної України

Магарач. Виноградарство и виноделие

«“МАГАРА́Ч”. ВИНОГРА́ДАРСТВО И ВИНОДЕ́ЛИЕ» – науково-практичний журнал. Засн. 1989 Ін-том винограду і вина «Магарач» (м. Ялта, нині АР Крим) як ж. «Виноградарство и виноделие СССР», 1992–96 – «Виноградарство и виноделие», від 1997 – сучасна назва. Виходить 4 рази на рік, статті друкує рос. мовою. Наклад 500 прим. Осн. тематика вид.: селекція, генетика винограду, ампелографія, агротехніка; захист рослин від шкідників, хвороб і бур’янів; мікробіологія, хімія і біологія вина; технологія виноробства, економіка і маркетинг; перероблення відходів виноробства і питання екології; виноробне обладнання; зберігання продуктів рослинництва.

В. Я. Цимбалюк

Статтю оновлено: 2017

Покликання на статтю
В. Я. Цимбалюк . Магарач. Виноградарство и виноделие // Енциклопедія Сучасної України: електронна версія [веб-сайт] / гол. редкол.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2017. URL: https://esu.com.ua/search_articles.php?id=60195 (дата звернення: 18.10.2021)