Нєміріч Олександра Володимирівна — Енциклопедія Сучасної України

Нєміріч Олександра Володимирівна

НЄМІ́РІЧ Олександра Володимирівна (10. 12. 1966, м. Усольє-Сибірське Іркут. обл., РФ) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (2019). Закін. Харків. ін-т громад. харчування (1989), де 1990–2012 й працювала (нині Харків. ун-т харчування та торгівлі): від 2003 – доц. каф. технології хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів; від 2012 – у Нац. ун-ті харч. технологій (Київ): від 2018 – зав. каф. технології ре­сторан. і аюрведич. продукції. Наукові дослідження: розроблення технологій ресторан. і аюрведич. кулінар. продукції з використанням поліфункціонал. напівфабрикатів та інновац. інгредієнтів.

Пр.: Технологія борошняних, кондитерських і хлібобулочних виробів. С., 2009; Українська кухня. Х., 2012; Основи наукових досліджень і технічної творчості. Х., 2014; Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрикату // Eastern-European J. of Enterprise Technologies. Ecology. Technology and equipment of food pro­duction. 2015. № 10; Дослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошків // Сх.-Європ. журн. передових технологій. 2015. № 3/10 (усі – спів­авт.).

І. М. Устименко


Покликання на статтю