Івано-Франківська харчова фабрика
ІВА́НО-ФРАНКІ́ВСЬКА ХАРЧОСМАКОВА́ ФА́БРИКА — підприємство харчової галузі промисловості. Засн. 1946 як артіль «5 грудня», до складу якої входили кондитер. (пиріжки і тістечка), ковбас. і з виробництва морозива цехи, а також млини у селах Загвіздя, Клузів, Підлужжя, Підпечери (усі — нині Тисмениц. р-ну), Угорники (нині — Івано-Фр. міськради), торг. мережа у м. Станіслав (нині Івано-Франківськ), підсобне госп-во. 1951 перейм. на Станіслав. харчокомбінат, до якого 1953 приєднано Станіслав. оцтовий завод. Від 1973, після зведення нового вироб.-адм. корпусу, — сучасна назва; від 1998 — ВАТ, від 2011 — публічне АТ. У структурі ф-ки — кондитер., вафел., зефір., кулінар., макарон. та безалкогол. напоїв цехи, а також мех. майстерня, склади. Серед осн. видів продукції — печиво, пряники, вафлі, зефіри, східні солодощі, хлібобулочні та кулінарні вироби, хліб. квас. Кількість працівників (2011) — бл. 120 осіб. Від 2011 підприємство очолює Р. Крицун.