Гуцалюк Валерій Михайлович
ГУЦАЛЮ́К Валерій Михайлович (26. 03. 1952, с. Окниця, Молдова — 10. 11. 2003, Київ) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1996), професор (1997). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1973), де відтоді й працював (нині Нац. університет харч. технологій): 1997–2003 — професор кафедри технол. обладнання харч. вироб-в . Досліджував процеси розділення і концентрування розчинів харч. і мікробіол. продуктів крізь полімерні напівпроникні мембрани. Розробив технології виготовлення ферментів, вітамінів, желатинів та молоч. сироватк. білків із застосуванням методу ультрафільтрації.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Вариационные методы в решениях задач мембранной технологии. К., 1991; Молекулярно-массовое распределение фотожелатина, полученного с применением метода ультрафильтрации // ЖПХ. 1992. Т. 65, вып. 10 (співавтор); Влияние осмотического давления растворов пищевых и микробиологических продуктов на процесс их концентрирования методом ультрафильтрации // Пищевая пром-сть. 1993. Вып. 36; Одномірні нестаціонарні задачі ультрафільтрації розчинів біополімерів // Наук. пр. Укр. університету харч. технологій. 1994. № 2 (співавтор).