Гринченко Ольга Олексіївна
ГРИ́НЧЕНКО Ольга Олексіївна (08. 09. 1962, Харків) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2006), професор (2006). Державна премія України в галузі науки і техніки (2012). Закін. Харків. інститут громад. харчування (1984), де відтоді й працює (нині університет харчування та торгівлі): від 2006 — професор кафедри технології харчування. Основний напрям наукових досліджень — теор. та прикладні аспекти створення технологій харч. продуктів з емульсій., пінною і драглеподіб. структурами.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Теоретичні основи технології громадського харчування: Навч. посіб. Ч. 2. Х., 2001; Технологія переробки продукції тваринництва. Х., 2001; Производство желейной и взбивной продукции с использованием модификаторов. Дн., 2003; Реологічні методи дослідження сировини і харчових продуктів та автоматизація розрахунків реологічних характеристик: Метод. посіб. Х., 2006 (усі — співавт.).