Кривич Володимир Соломонивич
КРИ́ВИЧ Володимир Соломонович (25. 02. 1945, Харків) – хімік. Канд. хім. (1975), д-р тех. (1987) н., професор (1987). Закін. Харків. університет (1967). Працював н. с. Харків. н.-д. фармацевт. інституту (1967–73); зав. лаб. фіз.-хім. методів аналізу Атлантич. н.-д. інституту (м. Калінінград, 1973–83); завідувач кафедри хімії Астрахан. університету риб. промисловості (1983–87; обидва – РФ); професор кафедри хімії Харків. університету харчування та торгівлі (1987–2002). Від 2003 мешкає у м. Баден-Баден (Німеччина). Наукові дослідження: синтез неіонних поверхн.-актив. речовин, зокрема методом зворот. газової хроматографії; вивчення фіз.-хім. методами гідробіонтів Світ. океану; інтенсифікація технологій перероблення сировини рибного, тварин. і рослин. походження з метою одержання високоякіс. харч. і тех. продуктів (ізоляти, протеїн. препарати, рибне борошно тощо); розроблення нових технологій у регенерації і нейтралізації олій та жирів, гранулюванні харч. продуктів з використанням допоміж. речовин.
Пр.: Вспомогательные вещества в технологии рыбных комбикормов // Перспективы развития обществен. питания: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования жирнокислотного состава липидов различных видов каспийской кильки методом газовой хроматографии // Пробл. обществен. питания на пути к рынку: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования рыбных жиров методами ИК и УФ-спектрофотометрии // Новые технологии пищевых продуктов: Сб. науч. тр. Х., 1995; Регенерация фритюрных жиров // Питание и общество. 1996. № 4 (усі – співавт.).
В. М. Михайлов
Основні праці
Вспомогательные вещества в технологии рыбных комбикормов // Перспективы развития обществен. питания: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования жирнокислотного состава липидов различных видов каспийской кильки методом газовой хроматографии // Пробл. обществен. питания на пути к рынку: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования рыбных жиров методами ИК и УФ-спектрофотометрии // Новые технологии пищевых продуктов: Сб. науч. тр. Х., 1995; Регенерация фритюрных жиров // Питание и общество. 1996. № 4 (усі – співавт.).