ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine
A

Кривич Володимир Соломонивич

КРИ́ВИЧ Володимир Соломонович (25. 02. 1945, Харків) – хімік. Канд. хім. (1975), д-р тех. (1987) н., професор (1987). Закін. Харків. університет (1967). Працював н. с. Хар­­ків. н.-д. фармацевт. інституту (1967–73); зав. лаб. фіз.-хім. методів аналізу Атлантич. н.-д. інституту (м. Ка­­лінінград, 1973–83); завідувач кафедри хі­­мії Астрахан. університету риб. промисловості (1983–87; обидва – РФ); професор кафедри хімії Харків. університету харчування та торгівлі (1987–2002). Від 2003 мешкає у м. Баден-Баден (Німеччина). Наукові дослідження: синтез неіонних поверхн.-актив. речовин, зокрема методом зворот. газової хроматогра­фії; вивчення фіз.-хім. методами гідробіонтів Світ. океану; інтенсифікація технологій перероблення сировини рибного, тварин. і рослин. походження з метою одержання високоякіс. харч. і тех. продуктів (ізоляти, протеїн. препарати, рибне борошно тощо); розроблення нових технологій у регенерації і нейтралізації олій та жирів, гранулюванні харч. продуктів з використанням допоміж. речовин.

Пр.: Вспомогательные вещества в технологии рыбных комбикормов // Перспективы развития обществен. пи­­тания: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования жирнокислотного состава липидов различных видов каспийской кильки методом газовой хроматографии // Пробл. обществен. питания на пути к рынку: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования рыбных жиров методами ИК и УФ-спектрофотометрии // Но­­вые технологии пищевых продуктов: Сб. науч. тр. Х., 1995; Регенерация фри­­тюрных жиров // Питание и общество. 1996. № 4 (усі – спів­авт.).

В. М. Михайлов

Основні праці

Вспомогательные вещества в технологии рыбных комбикормов // Перспективы развития обществен. пи­­тания: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования жирнокислотного состава липидов различных видов каспийской кильки методом газовой хроматографии // Пробл. обществен. питания на пути к рынку: Сб. науч. тр. Х., 1993; Исследования рыбных жиров методами ИК и УФ-спектрофотометрии // Но­­вые технологии пищевых продуктов: Сб. науч. тр. Х., 1995; Регенерация фри­­тюрных жиров // Питание и общество. 1996. № 4 (усі – спів­авт.).

завантажити статтю

Інформація про статтю

Автор:

Авторські права:

Cтаттю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»

Бібліографічний опис:

Кривич Володимир Соломонивич / В. М. Михайлов // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / Редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – К. : Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2014. – Режим доступу : https://esu.com.ua/article-294

Том ЕСУ:

15-й

Дата виходу друком тому:

2014

Дата останньої редакції статті:

2014

Цитованість статті:

переглянути в Google Scholar

Для навчання:

використати статтю в Google Classroom

Тематичний розділ сайту:

Ключове слово:

EMUID (ідентифікатор статті ЕСУ):

294

Кількість переглядів цього року:

18

Схожі статті

Попов
Людина  | 2023
А. Ф. Мошнянський
Александрова
Людина  |  Том 1 | 2001
Н. Ф. Чешко
Андріанов
Людина  |  Том 1 | 2001
Є. В. Шабанов

Нагору