Колтунов Віктор Андрійович
Визначення і загальна характеристика
КОЛТУНО́В Віктор Андрійович (03. 12. 1935, с. Піни Курської обл., РФ) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор сільськогосподарських наук (1991), професор (1993). Закін. Харків. с.-г. інститут (1959). У 1961–65 працював завідувач відділу зберігання та переробки овочів, 1965–67 — заступник директора з наукової роботи Сімфероп. овоч.-картопляної дослід. станції; 1968–70 — заступник директора з наукової роботи Сквир. дослід. поля (Київ. обл.); 1970–72 — нач. відділу з виробництва продукції рослинництва Київ. упр. с. господарства; 1972–79 — зав. Київ. зонал. агрохім. лаб.; від 1979 — у Київ. університеті харч. технологій: від 1988 — доцент кафедри економіки й упр. харч. і м’ясо-молоч. промисловості; від 1992 — професор кафедри товарознавства та експертизи продовол. товарів Київ. торг.-екон. університету. Розробляє ресурсоощадні технології зберігання плодоовоч. продукції. Брав участь в укладанні 4-го тому енциклопед. довідника «Картопля» (Біла Церква, 2009).
Додаткові відомості
- Основні праці
- Резерви скорочення втрат у рослинництві. 1990 (співавт.); Поліпшення якості овочів і картоплі. 1990 (співавт.); Прогнозування зберігання картоплі і овочів в системі логістики. 2005 (співавт.); Управління якістю овочевих коренеплодів. 2007; Картопля: вирощування, якість, збереженість. 2009 (співавт.); усі — Київ.