Гришин Михайло Олександрович
ГРИ́ШИН Михайло Олександрович (31. 05. 1923, с. Красна Слободка, нині Орлов. обл., РФ — 2009, Одеса) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1974), професор (1975). Орден «За заслуги» 3-го ступеня (2007). Учасник 2-ї світової війни. Бойові нагороди. Закін. Одес. технол. інститут харч. та холодил. промисловості (1952). Від 1955 — в Одес. академії харч. технологій: 1969–76 — зав., від 1990 — професор кафедри технології молока та сушіння харч. продуктів, 1976–86 — проректор з наукової роботи. Основний напрям наукових досліджень — удосконалення технологій виробництва молоч. продуктів та сушіння харч. матеріалів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Сушка пищевых растительных материалов. Москва, 1971 (співавтор); Производство молочных консервов. К., 1982 (співавтор); Основы консервирования пищевых продуктов: Учеб. Москва, 1986 (співавтор); Установки для сушки пищевых продуктов: Справоч. Москва, 1989 (співавтор); Комплексна переробка молочної сировини: Навч. посіб. К., 1991; Основание технологии сушки пищевых материалов // ПТ. 2002. Т. 24, № 1.
Рекомендована література
- М. А. Гришин (К 60-летию со дня рожд.) // Изв. вузов. Пищевая технология. 1983. № 4.