Ліпець Антон Адамович
ЛІ́ПЕЦЬ Антон Адамович (05. 01. 1925, с. Саливонки Гребінків., нині Васильків. р-ну Київ. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1975), професор (1980). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1951). У 1952–55 працював на Лучан. цукр. заводі Київ. цукротресту (Таращан. р-н Київ. обл.); водночас 1952–60 — у Центр. наук. інституті цукру; від 1960 — у Нац. університеті харч. технологій (обидва — Київ): 1966–74 — декан факультету технології цукристих речовин, 1979–2010 — проф. однойм. каф. Наукові дослідження: удосконалення та інтенсифікація процесу екстрагування цукру з буряк. сировини та очищення соку.
Додаткові відомості
- Основні праці
- О целесообразности возврата жомопрессовой воды на диффузию // Пищевая пром-сть. 1965. № 2 (співавт.); О подготовке воды на экстрагирование сахара из свекловичной стружки // Сахар. пром-сть. 1972. № 10 (співавт.); Перероблення буряків, уражених кагатною гниллю та слизистим бактеріозом // Наук. пр. Укр. університету харч. технологій. К., 2000. № 7 (співавт.); Технологія крохмалю та крохмалепродуктів: Навч. посіб. К., 2003; Сучасні способи інтенсифікації процесу екстрагування сахарози з бурякової стружки // Цукор України. 2014. № 7 (співавт.).