Косюра Володимир Терентійович
КОСЮ́РА Володимир Терентійович (05. 09. 1938, с. Трудобєликовське Краснодар. краю, РФ) – фахівець у галузі виноробства. Доктор технічних наук (1995), професор (2004). Закін. Одес. технол. інститут (1966). Працював 1968–2006 в Інституті винограду і вина «Магарач» УААН (м. Ялта АР Крим): 1988–96 – зав. лаб. метрології і стандартизації, водночас від 1993 – завідувач відділу ігристих вин. Основний напрям наукових досліджень – контроль якості вина.
Пр.: О путях повышения качества шампанских виноматериалов // Виноградарство и виноделие СССР. 1989. № 3 (співавт.); Якість як пріоритетний фактор у виноробстві // Виноград. Вино. 1998. № 3; Про реструктуризацію виноградарсько-виноробної галузі України // Там само. 1999. № 1 (співавт.); Первоочередные задачи технического регулирования в виноградарстве и виноделии // «Магарач». Виноградарство и виноделие. 2003. № 4 (співавт.).
Н. А. Якушина
Основні праці
О путях повышения качества шампанских виноматериалов // Виноградарство и виноделие СССР. 1989. № 3 (співавт.); Якість як пріоритетний фактор у виноробстві // Виноград. Вино. 1998. № 3; Про реструктуризацію виноградарсько-виноробної галузі України // Там само. 1999. № 1 (співавт.); Первоочередные задачи технического регулирования в виноградарстве и виноделии // «Магарач». Виноградарство и виноделие. 2003. № 4 (співавт.).