Михайлов Валерій Михайлович
Визначення і загальна характеристика
МИХА́ЙЛОВ Валерій Михайлович (22. 09. 1963, c. Коробочкине Чугуїв. р-ну Харків. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2004), професор (2005). Заслужений діяч науки і техніки України (2018). Державна премія України в галузі науки і техніки (2012). Закін. Харків. інститут громад. харчування (1985). Відтоді працював на виробництві; від 1991 — у Харків. університеті харчування і торгівлі: 1995–2003 — заступник декана інж.-мех. ф-ту, від 2004 — проректор з наукової роботи, водночас від 2005 — професор кафедри процесів, апаратів та автоматизації харч. вироб-в. Наукові дослідження: процеси харч. вироб-в, створення нових технологій продуктів харчування та удосконалення обладнання для їхньої реалізації.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Процеси та апарати жаріння харчових продуктів: Навч. посіб. 2000; Лабораторний практикум з курсу «Технологічні основи машинобудування». 2004; Прогресивні процеси жаріння кулінарних виробів. 2005; Використання мікрохвильової вакуумної обробки в процесах виробництва овочевих концентратів. 2014; Процеси виробництва багатокомпонентних паст із органічної сировини. 2015 (усі — Харків, співавт.).