Мелетьєв Анатолій Євгенович
МЕЛЕ́ТЬЄВ Анатолій Євгенович (23. 08. 1937, Київ) – фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1990), професор (1992). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1963), де відтоді й працював (нині Нац. університет харч. технологій): 1991–2015 – професор кафедри біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв. Наукові дослідження: рац. використання сировини, енергоносіїв, біотехнології виробництва та підвищення якості алкогол., слабо- і безалкогол. напоїв. Уклав укр.-рос. тлумач. словник «Технологія продуктів бродіння і напоїв» (К., 2011).
Пр.: Технологія пивоварного і безалкогольного виробництва: Навч. посіб. К., 1986; Технологічний облік і звітність у виробництві солоду, пива та безалкогольних напоїв. К., 2005; Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв: Підруч. В., 2007; Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навч. посіб. К., 2007 (усі – співавт.).
В. О. Маринченко
Основні праці
Технологія пивоварного і безалкогольного виробництва: Навч. посіб. К., 1986; Технологічний облік і звітність у виробництві солоду, пива та безалкогольних напоїв. К., 2005; Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв: Підруч. В., 2007; Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навч. посіб. К., 2007 (усі – співавт.).