Кузнецова Інга Вадимирівна
КУЗНЕЦО́ВА Інга Вадимирівна (22. 08. 1978, Київ) — фахівець у галузі рослинництва. Кандидат технічних (2006), доктор сільськогосподарських (2016) наук. Закінчила Національний університет харчових технологій (Київ, 2002), де й працювала 2006–08. Від 2008 — у Президії НААНУ: від 2014 — провідний науковий співробітник відділу аграрної економіки і продовольства; від 2020 — заступник завідувача відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ (обидва — Київ). Розробляє ресурсо- й енергоощадні технології вирощування, зберігання та перероблення рослинної сировини, вивчає питання контролю якості продукції на всіх етапах виробництва.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Технологічна лінія післязбиральної обробки стевії (Stevia rebaudiana Bertonі) // Наук. пр. Інституту біоенергет. культур і цукр. буряків. К., 2014. Вип. 21; Інтенсифікація процесу сушіння стевії (Stevia rebaudiana Bertonі) // Вісн. Вінн. аграр. університету. Сер. С.-г. науки. 2014. № 82, вип. 5 (співавтор); Стевія в харчовій промисловості. К., 2015 (співавтор); Екологічна стабільність стевії в Україні // Вісник аграрної науки. 2016. № 8 (співавтор); Вивчення зміни крохмалю за процесу модифікації борошна пшеничного // Продовол. ресурси. 2020. № 4 (співавтор).