Пазюк Вадим Михайлович
Визначення і загальна характеристика
ПАЗЮ́К Вадим Михайлович (04. 10. 1974, Полтава) — теплофізик. Доктор технічних наук (2019). Закінчив Український університет харчових технологій (Київ, 2001). Працював на кафедрі технологічних процесів та обладнання переробних і харчових виробництв Вінницького аграрного університету (2001–03, 2012–17); в Інституті технічної теплофізики НАНУ (2005–12, 2017–24): від 2020 — провідний науковий співробітник відділу тепломасопереносу в теплотехнологіях. Наукові дослідження: сушіння зернових культур, насіннєві властивості матеріалів, підвищення енергоефективності та екологічності процесу; сушіння функціональних продуктів та створення харчових функціональних порошків на їх основі.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Теплонасосна зерносушарка для насіннєвого зерна. К., 2012; Енергоефективні теплотехнології виробництва функціональних харчових порошків. В., 2016; Тепломасообмінні технології та обладнання отримання насіннєвих матеріалів. В., 2020; Innovative Approaches to Ensuring the Quality of Education, Scientific Research and Technological Processes. Katowice, 2021 (усі — співавт.).