Колтунов Віктор Андрійович
КОЛТУНО́В Віктор Андрійович (03. 12. 1935, с. Піни Курської обл., РФ) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р с.-г. н. (1991), проф. (1993). Закін. Харків. с.-г. ін-т (1959). У 1961–65 працював зав. відділу зберігання та переробки овочів, 1965–67 – заст. дир. з наук. роботи Сімфероп. овоч.-картопляної дослід. станції; 1968–70 – заст. дир. з наук. роботи Сквир. дослід. поля (Київ. обл.); 1970–72 – нач. відділу з вироб-ва продукції рослинництва Київ. упр. с. госп-ва; 1972–79 – зав. Київ. зонал. агрохім. лаб.; від 1979 – у Київ. ун-ті харч. технологій: від 1988 – доц. каф. економіки й упр. харч. і м'ясо-молоч. пром-сті; від 1992 – проф. каф. товарознавства та експертизи продовол. товарів Київ. торг.-екон. ун-ту. Розробляє ресурсоощадні технології зберігання плодоовоч. продукції. Брав участь в укладанні 4-го тому енциклопед. довідника «Картопля» (Біла Церква, 2009).
Пр.: Резерви скорочення втрат у рослинництві. 1990 (співавт.); Поліпшення якості овочів і картоплі. 1990 (співавт.); Прогнозування зберігання картоплі і овочів в системі логістики. 2005 (співавт.); Управління якістю овочевих коренеплодів. 2007; Картопля: вирощування, якість, збереженість. 2009 (співавт.); усі – Київ.
Н. В. Притульська