Асканійська м’ясо-вовнова порода овець
АСКАНІ́ЙСЬКА М’Я́СО-ВО́ВНОВА ПОРО́ДА ОВЕ́ЦЬ — порода овець з кросбредною вовною. Виведена під метод. керівництвом учених Інституту тваринництва степ. р-нів ім. М. Іванова «Асканія-Нова» УААН шляхом використання асканійських кросбредів і асканійського типу чорноголових овець з кросбредною вовною у різних регіонах України. Апробовано 2000. Розводиться у господарствах Чернів., Одес. та Херсон. обл. Вівці цієї породи характеризуються однотипністю і за рівнем продуктивності значно переважають вихідні материн. форми. Настриг чистої вовни складає 3–5 кг; виробництво м’яса на вівцематку — 50–65 кг. Порода має п’ять регіон. типів.