Конті
«КО́НТІ» — виробниче об’єднання кондитерської галузі харчової промисловості. Гол. офіс розташ. у Донецьку. Засн. 1997 як ЗАТ «Київ-Конті», від 2006 — сучасна назва. У складі — 4 кондитер. ф-ки: Костянтинів. (від 1997), Горлів. (від 1999; обидві — Донец. обл.), Донец. (від 2001) та Курська (РФ; від 2004). Компанією проведено ген. реконструкцію бісквіт., карамел. й цукерк. цехів, модернізацію всього устаткування на Костянтинів. ф-ці (засн. 1943; нині виготовляє цукерки, цукр. печиво, вафлі, карамель і драже). На Горлів. ф-ці (створ. у 1960-і рр. як харчосмакова, виготовляли гірчицю, сухарі, пиво; від 1989 — кондитер. ф-ка, розпочали випуск печива) здійснено капітал. ремонт будинків і споруд, модернізовано наявні вироб. потужності, 2004 встановлено лінію з виробництва печива-сендвіча. Донец. ф-ка (засн. 1946) виготовляє десерти «Бонжур», шоколадні цукерки з комбінов. начинками, шоколадно-вафел. вироби, печиво-сендвіч і мармелад. На Курській ф-ці (створ. 1936) проведено модернізацію устаткування, встановлено лінії з виробництва цукр. печива, печива-сендвіча, шоколадно-вафел. продукції (нині виготовляє шоколадні цукерки й батончики, карамель, печиво, печиво-сендвіч, крекер, вафлі тощо). Щомісяця ф-ки об’єдн. «К.» виготовляють 16 тис. т продукції — бл. 11 тис. т в Україні та 5 тис. т у РФ. Щороку компанія експортує бл. 30 % продукції у країни СНД та Балтії. Кількість працівників (2012) — понад 10 тис. осіб. Ген. дир. — О. Логвинов (від 2004).