Розмір шрифту

A

Запорізька кондитерська фабрика

«ЗАПОРІ́ЗЬКА КОНДИ́ТЕРСЬКА ФА́БРИКА» — під­приємство харчової галузі промисловості. Засн. 1945 із сучас. на­звою. 1946 організовано виготовле­н­ня карамелі на вул. Артема, № 7 (кондитер. ф-ка) і борошняних виробів на вул. Чапаєва, № 14 (бісквітна ф-ка), 1947 створ. цукерк. цех на кондитер. ф-ці. 1971 ф-ки обʼ­єд­нані під на­звою «Запоріз. кондитер. ф-ка ім. 40-річчя КП(б)У» з 2-ма від­діл.: 1-е охоплювало 3 вироб. цехи з виготовле­н­ня цукерок і карамелі та допоміжні служби, 2-е — вафел. та бісквіт. цехи, транс­порт. від­діл. Від 1994 — ЗАТ, від 2000 — ВАТ. Ф-ка виробляла понад 250 найменувань продукції, серед якої — цукерки, печиво, вафлі, драже, халва, ірис, мармелад, торти тощо. Вироб. потужність під­приємства становила бл. 30-ти тис. т солодощів (зокрема 2007 виготовлено 17,4 тис. т), частка продукції у заг.-укр. обсязі — 2 %. Осн. напрями екс­порту: Азербайджан, Грузія, РФ, Молдова, Казах­стан, Ізраїль, країни Балтії. 2007 на ф-ці, де працювали понад 1 тис. осіб, встановлено нові лінії шоколад. форм «Асорті» та приготува­н­ня шоколад. глазурі, горизонтальну машину для пакува­н­ня, вентиляц. устаткува­н­ня тощо. Кількість працівників (2011) — 250 осіб. Тривалий час під­приємство очолював В. Павленко (1999–2008), від 2011 в. о. ген. дир. — О. Лимаренко.

Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2010
Том ЕСУ:
10
Дата виходу друком тому:
Тематичний розділ сайту:
Підприємcтва
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
15418
Вплив статті на популяризацію знань:
загалом:
322
сьогодні:
1
Дані Google (за останні 30 днів):
  • кількість показів у результатах пошуку: 5
  • середня позиція у результатах пошуку: 2
  • переходи на сторінку: 1
  • частка переходів (для позиції 2):
Бібліографічний опис:

Запорізька кондитерська фабрика / А. І. Голдобін // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2010. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-15418.

Zaporizka kondyterska fabryka / A. I. Holdobin // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2010. – Available at: https://esu.com.ua/article-15418.

Завантажити бібліографічний опис

Галка
Підприємcтва  |  Том 5  |  2006
О. М. Чолач
Джанкойський консервний завод
Підприємcтва  |  Том 7  |  2007
Л. В. Шкляренко
Дніпропетровська кондитерська фабрика
Підприємcтва  |  Том 8  |  2023
Н. М. Зарубіна
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору