Розмір шрифту

A

Маринченко Віктор Опанасович

МАРИ́НЧЕНКО Віктор Опанасович (10. 03. 1937, с. Чемер Козелец. р-ну Черніг. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1983), професор (1985). Закін. Київ. технол. ін­ститут харчової промисловості (1960). Працював 1960–63 на Смілян. пивзаводі на Черкащині; 1963–65 — у Київ. технол. ін­ституті харчової промисловості; 1965–67 — гол. кон­структор, ст. н. с. Ін­ституту мікро­біо­логії та вірусології АН УРСР; 1967–69 — старший науковий спів­робітник Укр. НДІ спирту; від 1969 — у Нац. університеті харч. технологій (усі — Київ): від 1985 — професор кафедри біо­технології продуктів броді­н­ня і виноробства. Описав процеси мех., електрич. та електромагніт. активува­н­ня мікроорганізмів, ферментів та мех. де­струкції сполук сировини харчової промисловості.

Пр.: Технологические расчеты бро­­дильных производств. К., 1974; Рекон­струкция спиртовых заводов (технологическое проектирование). К., 1978; Технология бродильных производств: Учеб. Москва, 1980; Интенсификация спиртового производства. К., 1983; Технологія спирту: Під­руч. В., 2003; Хімія і біо­хімія вина: Під­руч. К., 2007; Технологія спирту, лікеро-горілчаних напоїв та дріжджів у задачах і прикладах: Навч. посіб. К., 2015 (усі — спів­­авт.).

А. Є. Мелетьєв

Додаткові відомості

Основні праці
Технологические расчеты бро­­дильных производств. К., 1974; Реконструкция спиртовых заводов (технологическое проектирование). К., 1978; Технология бродильных производств: Учеб. Москва, 1980; Интенсификация спиртового производства. К., 1983; Технологія спирту: Підруч. В., 2003; Хімія і біохімія вина: Підруч. К., 2007; Технологія спирту, лікеро-горілчаних напоїв та дріжджів у задачах і прикладах: Навч. посіб. К., 2015 (усі — спів­авт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2018
Том ЕСУ:
19
Дата виходу друком тому:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
63637
Вплив статті на популяризацію знань:
загалом:
128
сьогодні:
1
Дані Google (за останні 30 днів):
  • кількість показів у результатах пошуку: 5
  • середня позиція у результатах пошуку: 5
  • переходи на сторінку: 3
  • частка переходів (для позиції 5):
Бібліографічний опис:

Маринченко Віктор Опанасович / А. Є. Мелетьєв // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2018. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-63637.

Marynchenko Viktor Opanasovych / A. Ye. Meletiev // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2018. – Available at: https://esu.com.ua/article-63637.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2025
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору