Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна
БАЛЬ-ПРИЛИ́ПКО Лариса Вацлавівна (19. 10. 1957, м. Бердичів Житомирської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2013), професор (2014). Орден княгині Ольги 3-го ступеня (2018). Закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості (1979), де 1982–2008 й працювала на кафедрі технології м’яса та м’ясних продуктів; 2008–09 — заступник декана факультету готельно-ресторанного бізнесу та міжнародного туризму, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Київського університету культури і мистецтва. За сумісництвом 1996–2009 — на керівних посадах у міжнародному концерні харчових рішень «Bеаrs Food Ingredients». Від 2009 — декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і водночас професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Основний напрям наукових досліджень — розроблення біонанотехнологій для подовження терміну зберігання та безпеки харчових продуктів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Актуальні проблеми м’ясопереробної галузі: Підруч. 2016; Технологія риби та морепродуктів: Підруч. 2021; Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса: Підруч. 2022; Мікроструктурний аналіз м’яса і м’ясних продуктів: Навч. посіб. 2022 (співавт.); Наукове обґрунтування удосконалення технології харчових продуктів спеціального призначення. 2022; Наукові основи вдосконалення системи контролю якості та безпеки харчових добавок. 2022 (усі — Київ).