ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine

Розмір шрифту

A

Волощук Василь Михайлович

ВОЛОЩУ́К Василь Михайлович (22. 08. 1957, с. Середи Ємільчинського, нині Звягельського р-ну Житомирської обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор сільськогосподарських наук (2010), професор (2014), член-кореспондент НААНУ (2016). Заслужений діяч науки і техніки України (2018). Закінчив Українську сільськогосподарську академію (Київ, 1983). Працював на Київській науково-дослідній станції луківництва. Від 1991 — у Національному університеті біоресурсів і природокористування України (Київ): від 1992 — заступник декана зооінженерного факультету, від 2001 — заступник директора Навчально-наукового інституту тваринництва та водних біоресурсів, 2003–04 — завідувач кафедри технологій та економіки продуктів свинарства і вівчарства, від 2004 — професор кафедри технологій, економіки та менеджменту. 2011–21 — директор, від 2021 — радник дирекції Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААНУ (Полтава). Удосконалює методики розрахунків основних елементів потокового виробництва свинини, проектування приміщень для свинарських господарств.

Додаткові відомості

Основні праці
Теоретичне обґрунтування і створення конкурентоспроможних технологій виробництва свинини. П., 2012; Свинарство. К., 2014 (співавт.); Селекційні, генетичні та біотехнологічні методи удосконалення і збереження генофонду порід сільськогосподарських тварин. П., 2018 (співавт.); Оцінка, прогнозування та виробництво якісної продукції свинарства. К., 2020 (співавт.); Нове в технології виробництва та переробки продукції свинарства. П., 2023 (співавт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2024
Том ЕСУ:
стаття має лише електронну версію
Дата опублікування статті онлайн:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
882067
Вплив статті на популяризацію знань:
152
Бібліографічний опис:

Волощук Василь Михайлович / Т. М. Боржак // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2024. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-882067.

Voloshchuk Vasyl Mykhailovych / T. M. Borzhak // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2024. – Available at: https://esu.com.ua/article-882067.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2017
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору