Остроухова Олена Вікторівна
ОСТРОУ́ХОВА Олена Вікторівна (30. 05. 1958, Москва) — фахівець у галузі виноробства. Доктор технічних наук (2014). Закін. Моск. технол. інститут харчової промисловості (1980). Відтоді працювала інж. в Алма-Аті (нині Алмати); від 1987 — в Інституті винограду і вина «Магарач» (м. Ялта, АР Крим): від 2000 — провідний науковий співробітник, від 2012 — зав. лаб. тихих вин. Наукові дослідження: варіативності осн. та вторин. метаболітів винограду у зв’язку з простор. розподілом агроекол. ресурсів; оцінка впливу на якість винограду та готової продукції клімат. параметрів виноградників; стратегії розвитку сектора виноробства з геогр. статусом; створення заг. методології упр. якістю винопродукції.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Новый подход к технологической оценке сортов винограда // Виноградарство и виноделие. 2009. Т. 39; The study of the phenolic complex composition and the antioxidant activity of white grape cultivars // Acta Horticulturae. 2018. Vol. 1205; К вопросу о создании информационных моделей технологических параметров винограда сорта Каберне-Совиньон, произрастающего в Крыму // Пробл. развития АПК региона. 2018. № 3; Influence of the organic farming system on the composition of Bastardo magarachskiy grape cultivar as a raw material for production of wines // E3S Web of Conferences. 2020. Vol. 161; Роль технологических факторов в формировании SO2-связывающего комплекса виноматериалов // Магарач. Виноградарство и виноделие. 2021. Т. 23, № 1; Chemical and technological features of native grape cultivars of Сrimea // Vitis Products: Сomposition, Health Benefits and Economic Valorization. New York, 2021 (усі — співавт.).