Клименко Михайло Миколайович
КЛИМЕ́НКО Михайло Миколайович (28. 03. 1938, с. Заолешенка Курської обл., РФ — 05. 02. 2009, Київ) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1991), професор (1992). Закін. Моск. технол. інститут м’ясної та молоч. промисловості (1960). Від 1965 працював в Укр. НДІ м’ясної та молоч. промисловості; від 1968 — у Нац. університеті харч. технологій: 1991–2002 — зав., 2002–06 — професор кафедри технології м’яса, м’ясних та олієжирових продуктів; 2006–09 — завідувач кафедри технології переробки продуктів тваринництва та рибництва Нац. університету біоресурсів і природокористування України (усі — Київ). Вивчав проблеми якості м’ясних продуктів; розробляв технології виробництва нових м’ясних продуктів, зокрема з лікув.-профілакт. властивостями, ресурсоощадні технології у м’ясній промисловості. Співавтор та ред. підручника «Технологія м’яса та м’ясних продуктів» (К., 2006).
Додаткові відомості
- Основні праці
- Гидравлические приводы в технологическом оборудовании предприятий мясной промышленности. Москва, 1969 (співавтор); Методы консервирования шкур на мясокомбинатах. Москва, 1972 (співавтор); Структурно-механические характеристики шпика // Изв. вузов. Пищевая технология. 1983. № 2; Оптимальні режими подрібнення м’яса в кутерах // Харч. і переробна пром-сть. 1991. № 3; Совершенствование технологии производства и хранения мясных продуктов // Харч. пром-сть. К., 1998.