Загібалов Олександр Федорович
ЗАГІБА́ЛОВ Олександр Федорович (26. 07. 1936, с. Трєсково, Бурятія, РФ — 19. 07. 1996, Одеса) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1993), професор (1993). Закін. Одес. технол. інститут харч. та холодил. промисловості (1963), де й працював до 1968 (нині академія холоду). Відтоді — в Одес. академії харч. технологій: 1977–88 — завідувач кафедри технології консервування, 1985–96 — проректор з навч. роботи. Наукові дослідження: заморожування і холодил. зберігання плодів та овочів, використання білк. речовин рослин. походження в харчової промисловості.
Пр.: Технология консервирования тропических и субтропических фруктов и овощей: Учеб. пособ. К., 1989; Технология консервирования плодов и овощей и контроль качества продукции. Москва, 1992; Технология консервирования плодов, овощей, мяса и рыбы. Москва, 1993; Технологія консервування плодів, овочів, м’яса і риби. К., 1995 (усі — співавт.).
О. І. Дроздов
Основні праці
Технология консервирования тропических и субтропических фруктов и овощей: Учеб. пособ. К., 1989; Технология консервирования плодов и овощей и контроль качества продукции. Москва, 1992; Технология консервирования плодов, овощей, мяса и рыбы. Москва, 1993; Технологія консервування плодів, овочів, м’яса і риби. К., 1995 (усі – співавт.).