Кот Юрій Дмитрович
КОТ Юрій Дмитрович (27. 04. 1911, с. Крупець, нині Курської обл., РФ — 28. 07. 1999, Київ) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1974). Держ. премія України в галузі науки і техніки (1994). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1940). Працював на виробництві. Від 1956 — у ВНДІ цукр. промисловості (Київ): від 1958 — зав. лаб., 1981–86 — завідувач відділу кристалізації, 1986–98 — наук. консультант. Основний напрям наукових досліджень — пром. кристалізація цукр. розчинів, зокрема матем. моделювання і застосування обчислюв. техніки в упр. процесами кристалізації.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Температурные условия уваривания, кристаллизации и фуговки утфеля последнего продукта // Сахар. пром-сть. 1964. № 11; Кристаллизация и теплообмен в утфельном вакуум-аппарате // Тр. ВНИИ сахар. пром-сти. К., 1969. Вып. 15; Роль кристаллов в растворах // Там само. 1971. Вып. 17 (співавт.); Рост кристаллов в вакуум-аппарате непрерывного действия // Технол. особенности сахар. производства и пути повышения его эффективности: Сб. науч. тр. К., 1987 (співавт.).