Жук Юрій Тимофійович
ЖУК Юрій Тимофійович (16. 06. 1931, м. Ковель, нині Волин. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1977), професор (1977). Заслужений діяч науки і техніки України (1992). Закін. Львів. торг.-екон. інститут (1953). Працював на Закарп. с.-г. дослід. станції (с. Велика Бакта Берегів. р-ну, 1958–64); завідувач кафедри товарознавства продовол. товарів Новосибір. інституту рад. кооп. торгівлі (РФ, 1964–84), Полтав. університету спожив. кооперації України (1984–2009). Наукові дослідження: природні продовол. ресурси Сибіру й Далекого Сходу, розроблення норм природ. втрат продуктів переробки овочів при тривалому зберіганні в цих регіонах. Розробив нові технології виробництва вин із місц. сировини та виноград. соку.
Пр.: Виноградные вина СССР. Москва, 1971; Товароведение продовольственных товаров: Учеб. Москва, 1976 (співавтор); Консервирование и хранение грибов (биохимические основы). Москва, 1982; Теоретичні основи товарознавства: Навч. посіб. К., 2000 (співавтор); Теоретичні основи товарознавства: Підруч. Л., 2009 (співавтор).
І. А. Маркіна
Основні праці
Виноградные вина СССР. Москва, 1971; Товароведение продовольственных товаров: Учеб. Москва, 1976 (співавтор); Консервирование и хранение грибов (биохимические основы). Москва, 1982; Теоретичні основи товарознавства: Навч. посіб. К., 2000 (співавтор); Теоретичні основи товарознавства: Підруч. Л., 2009 (співавтор).