Крусір Галина Всеволодівна
КРУ́СІР Галина Всеволодівна (01. 05. 1965, с. Миколаївка Ширяїв. р-ну Одес. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2010), професор (2013). Закін. Одес. університет (1987). Відтоді працює в Одес. академії харч. технологій: від 2010 — завідувач кафедри екології харч. продуктів і вироб-в. Наукові дослідження: біотехнол. методи перероблення вторин. сировин. ресурсів харчової промисловості у біологічно активні добавки та біогаз; визначення екологічності харч. продуктів за допомогою методів біотестування, біокристалізації. Запропонувала технологію первин. перероблення відходів винороб. промисловості в біологічно активні й корм. добавки.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Біокоректори процесів травлення. О., 2009; Сталий розвиток та безпека агропродовольчої сфери України в умовах глобалізаційних викликів. О., 2012; Технології поводження з відходами харчової промисловості: Посіб. О., 2014; Дослідження процесу метанового бродіння стоків // Харч. наука і технологія. 2014. № 1(26); Перспективы использования синбиотического комплекса в технологии зефира функционального назначения // Восточно-Европ. журн. передовых технологий. 2014. № 2/12(68), ч. 2 (усі — співавт.).