Козлов Григорій Федотович
КОЗЛО́В Григорій Федотович (07. 04. 1937, с. Куторжиха Хорол. р-ну, нині Полтав. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1990), професор (1993). Закін. Одес. технол. інститут (1960). Працював на виробництві. Від 1966 — в Одес. академії харч. технологій: від 1993 — професор кафедри технології хлібопекар. і кондитер. вироб-в. Основний напрям наукових досліджень — підвищення ефективності хлібопекар. виробництва на основі інтенсифікації процесів приготування тіста.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Системный анализ технологических процессов на предприятиях пищевой промышленности. К., 1977 (співавтор); Производство хлебобулочных изделий в малогабаритном агрегате непрерывного действия. Москва, 1992; Проблемы питания и здоровье: Учеб. Ч. 1. О., 2006; Влияние муки из пивной дробины и жмыха подсолнечного на водопоглотительную способность компонентов сахарного теста // Хранение и переработка зерна. 2008. № 2 (співавтор).