Князєв Володимир Олексійович
КНЯ́ЗЄВ Володимир Олексійович (01. 01. 1938, м. Овруч Житомир. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1992). Заслужений діяч науки і техніки України (1997). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1961). Відтоді працював на цукр. заводах у РФ; 1976–78 — референтом у відділі харчової промисловості в Упр. справами РМ УРСР; від 1979 — в Укр. НДІ цукр. промисловості (Київ): завідувач відділу приймання й зберігання цукр. буряків. Від 1998 — на пенсії. Нині мешкає у Канаді. Наукові дослідження: технол. якість і зберігання цукр. буряків.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Приемка и хранение сахарной свеклы по прогрессивной технологии. Москва, 1984; Улучшение технологических качеств сахарной свеклы. К., 1989 (співавтор); Комплексний експрес-метод оцінки технологічної якості цукрових буряків. К., 1994 (співавтор); Определение содержания сахара в мелассе по чистоте очищенного сока // Сахар. 2003. № 6.