Розмір шрифту

A

Пилипенко Людмила Миколаївна

ПИЛИПЕ́НКО Людмила Миколаївна (26. 07. 1951, м. Мелітополь Запорізької обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1994), професор (1995). Заслужений діяч науки і техніки України (2007). Закінчила Одеський технологічний ін­ститут харчової промисловості (1973), де й працює від 1975 (нині технологічний університет): професор кафедр біо­хімії, мікробіо­логії та біо­технології (від 1995), харчової хімії, екс­пертизи та біо­технологій (від 2023). Наукові дослідже­н­ня: контроль якості та без­пеки харчових продуктів; пита­н­ня харчової мікробіо­логії, біо­технології та біо­хімії в ін­новаційних технологіях харчових продуктів з рослин­ної сировини; сучасні молекулярно-біо­логічні та при­скорені методи мікробіо­логічного контролю; роз­робле­н­ня методології аналізу ризиків якості харчових продуктів; створе­н­ня нових видів фітодобавок і продуктів антимутаген­ної, імунокорегувальної, дезінтоксикаційної, антиокси­дантної дії та під­вищеної стабільності; комплексне пере­робле­н­ня рослин­ної сировини із за­стосува­н­ням технологій антоціанових, хлорофільних, каротиноїдних барвників.

Додаткові відомості

Основні праці
Биологические методы в оценке безопасности растительных пищевых продуктов и ингредиентов. О., 2014; Консервирование пищевых продуктов. Микробиология, энергетика, контроль. О., 2015; Мікробіологія харчових виробництв: Навч. посіб. Хн., 2016; Фізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів: Навч. посіб. Хн., 2021; Санітарно-технологічний експрес-контроль культивування продуцентів амілолітичних ферментів // Food Science and Technology. 2021. № 15; New high-fat dairy products with color attractants // International Food Research J. 2021. № 28 (усі — співавт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2024
Том ЕСУ:
стаття має лише електронну версію
Дата опублікування статті онлайн:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
881871
Вплив статті на популяризацію знань:
загалом:
41
сьогодні:
1
Бібліографічний опис:

Пилипенко Людмила Миколаївна / Л. В. Капрельянц // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2024. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-881871.

Pylypenko Liudmyla Mykolaivna / L. V. Kapreliants // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2024. – Available at: https://esu.com.ua/article-881871.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2025
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору