ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine

Розмір шрифту

A

Д’яконова Анжела Костянтинівна

Д’Я́КОНОВА Анжела Костятинівна (26. 11. 1943, Москва) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2008), професор (2011). Закінчила Одеський технологічний інститут харчової і холодильної промисловості (1967), де відтоді й працює (нині технологічний університет): 1980–94 — старший науковий співробітник Проблемної науково-дослідної лабораторії комплексної переробки рослинної сировини у харчові й кормові продукти, від 2012 — професор кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування. Наукова діяльність: дослідження складу сировини, функціональних властивостей і якості харчових продуктів, удосконалення й розроблення технологій виробництва продуктів оздоровчого, дієтичного та лікувально-профілактичного харчування.

Додаткові відомості

Основні праці
Структурообразователи в производстве консервированных продуктов. О., 2006; Метрологія, стандартизація, сертифікація та управління якістю в харчовій промисловості: Підруч. О., 2008; Технология продуктов лечебно-профилактического назначения: Учеб. пособ. О., 2012; Розробка технології спеціалізованих продуктів харчування геродієтичної спрямованості // Зб. наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2013. Вип. 44, т. 2; Розробка технології сирних десертів для людей із залізодефіцитною анемією // Там само; Технологія продуктів дієтичного харчування: Навч. посіб. О., 2016; Інноваційні технології як фактор формування стратегії управління якістю послуг в готельно-ресторанному бізнесі // Економіка та сусп-во. 2023. № 54 (усі — співавт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2024
Том ЕСУ:
стаття має лише електронну версію
Дата опублікування статті онлайн:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
886710
Вплив статті на популяризацію знань:
13
Бібліографічний опис:

Д’яконова Анжела Костянтинівна / Л. В. Капрельянц // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2024. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-886710.

Diakonova Anzhela Kostiantynivna / L. V. Kapreliants // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2024. – Available at: https://esu.com.ua/article-886710.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2017
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору