Д’яконова Анжела Костянтинівна
Д’Я́КОНОВА Анжела Костятинівна (26. 11. 1943, Москва) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2008), професор (2011). Закінчила Одеський технологічний інститут харчової і холодильної промисловості (1967), де відтоді й працює (нині технологічний університет): 1980–94 — старший науковий співробітник Проблемної науково-дослідної лабораторії комплексної переробки рослинної сировини у харчові й кормові продукти, від 2012 — професор кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування. Наукова діяльність: дослідження складу сировини, функціональних властивостей і якості харчових продуктів, удосконалення й розроблення технологій виробництва продуктів оздоровчого, дієтичного та лікувально-профілактичного харчування.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Структурообразователи в производстве консервированных продуктов. О., 2006; Метрологія, стандартизація, сертифікація та управління якістю в харчовій промисловості: Підруч. О., 2008; Технология продуктов лечебно-профилактического назначения: Учеб. пособ. О., 2012; Розробка технології спеціалізованих продуктів харчування геродієтичної спрямованості // Зб. наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2013. Вип. 44, т. 2; Розробка технології сирних десертів для людей із залізодефіцитною анемією // Там само; Технологія продуктів дієтичного харчування: Навч. посіб. О., 2016; Інноваційні технології як фактор формування стратегії управління якістю послуг в готельно-ресторанному бізнесі // Економіка та сусп-во. 2023. № 54 (усі — співавт.).