Гуць Віктор Степанович
ГУЦЬ Віктор Степанович (23. 02. 1947, м. Кірки Чарджоус. обл., Туркменістан) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1999), професор (2003). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1969), де й працює від 1971 (нині Нац. університет харч. технологій): від 2001 — завідувач кафедри охорони праці та цивіл. оборони. Наукові дослідження: матем. моделювання процесів харч. технологій, прикладна реологія, моделювання якості харч. продуктів, розділення неоднорід. суспензій, вакуумне оброблення, розроблення технол. обладнання для харчової промисловості.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Реологічні моделі харчових продуктів // Харч. пром-сть. 2000. № 45; Функціональні тваринні білки: Практика застосування. К., 2001; Прикладна реологія в пакувальних процесах // Упаковка. 2002. № 1; Первинна переробка худоби. К., 2002; Адгезия пищевых дисперсных систем: Теория моделирования. Москва, 2005 (усі — співавт.).