Гладушняк Олександр Карпович
ГЛАДУШНЯ́К Олександр Карпович (04. 12. 1927, с. Вороне, нині Жашків. р-ну Черкас. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1987), професор (1989). Державні нагороди СРСР. Закін. Одес. технол. інститут харч. та холодил. промисловості (1953), де й працював 1959– 69; у 1953–59 — на виробництві; від 1969 — в Одес. академії харч. технологій: від 1979 — завідувач кафедри технол. обладнання харч. вироб-в. Досліджує процеси та розробляє устаткування для рац. перероблення рослин. сировини в харчової промисловості.
Пр.: Машины для мойки консервного сырья и тары. Москва, 1973; Повышение качества растительных консервированных продуктов детского питания. Москва, 1978; Гомогенізуючі пристрої // Харч. і переробна пром-сть. 1992. № 8 (співавтор); Удосконалено технологію переробки томатів // Там само. 2000. № 8–9 (співавтор); Герметизація скляної тари // Упаковка. 2003. № 3 (співавтор).
Е. Й. Жуковський
Основні праці
Машины для мойки консервного сырья и тары. Москва, 1973; Повышение качества растительных консервированных продуктов детского питания. Москва, 1978; Гомогенізуючі пристрої // Харч. і переробна пром-сть. 1992. № 8 (співавтор); Удосконалено технологію переробки томатів // Там само. 2000. № 8–9 (співавтор); Герметизація скляної тари // Упаковка. 2003. № 3 (співавтор).